Dr. Anneke van der Plaats doet een stapje terug

Breincollectief_Anneke_van_der_Plaats4

Lieve mensen,

Na vele jaren van lezingen en cursussen heb ik om gezondheidsredenen besloten te stoppen met mijn werkzaamheden. Sinds een tijdje word ik geobserveerd en onderzocht op vermoeden van dementie. Ik wacht momenteel nog op een second opinion.

Dierbare collega’s van het BreinCollectief zetten mijn gedachtegoed en dit mooie werk voort. Ze zijn kundig, innovatief en vooral ook creatieve denkers. Van harte beveel ik hen aan voor lezingen, cursussen, adviezen, observaties en alle andere werkzaamheden die zij verrichten in het belang van mensen met dementie.

“Onze gezamenlijke wens is een dementie – empathische – samenleving”.

Ik dank u voor alle belangstelling en goede wensen. Te zijner tijd hoort u weer van mij via deze website. En wens u nog veel inspiratie toe samen met “mijn BreinCollectief”,  

Uw aanvraag voor een lezing, presentatie of workshop kunt u sturen naar info@breincollectief.nl.

Hartelijke groet, Anneke van der Plaats

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Een reactie op “Dr. Anneke van der Plaats doet een stapje terug

  1. Paulien Plompen zegt:

    Beste Anneke,
    Wat verschrikkelijk wat jouw nu overkomt. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb bij jouw stage gelopen, toen jij nog met je studie bezig was. Jij zette mij in als begeleidster in de thuissituatie bij een goed gesitueerde dame die vermoedelijk dementie had. Later hebben we samen gewerkt bij de dagbehandeling. (Inmiddels 33 jaar geleden) Jouw persoonlijke en empathische benadering heb ik altijd bewonderd en heb ik me eigen gemaakt. Jij bent altijd voor mij een inspiratie bron geweest en nu nog. Door jouw heb ik de liefde voor mensen met een dementie in mijn werk voortgezet. En nog steeds gebruik ik jouw boeken en filmpjes, als inspiratie. Ik werk nu met overbelaste mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. De afgelopen jaren heb ik ervaren, dat de nood in de thuisituatie zo hoog is. En dat persoonlijke emotionele ondersteuning vaak ontbreekt. Ik heb een filmpje gemaakt over mijn persoonlijke manier van werken, bij het Rode Kruis Eindhoven. Samen met mantelzorgers en met dank aan Anne-Mei The. Als je wil kan ik je deze sturen.
    Anneke, Hartelijk Bedankt ! Ik wens je veel sterkte en veel lieve mensen om je heen. Jij was mijn eerste grote voorbeeld en dat zul je altijd blijven!
    Groeten van Paulien Plompen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *