Erica van de Veerdonk

Sociaal Gerontoloog – Verpleegkundige

Erica van de Veerdonk 

Sociaal Gerontoloog – Verpleegkundige


Meer kwaliteit van leven voor ouderen (met dementie) door verrijking van de omgeving. De Brein Omgeving Methodiek™ verricht wonderen voor iedereen.

Sociaal Gerontoloog en Verpleegkundige, Adviseur cliëntenraden, Docentschap en Projectleider, met aandachtsgebied het implementeren en borgen van de BOM™ in de dagelijkse praktijk.

De sferen van de seizoenen evenals de dagen van de week zowel in de tuin als in de huiskamer, kunnen versterkt worden door middel van geluid, geur, beeld en licht. Het verrijken van de omgeving leidt tot een gunstige omgeving voor ouderen (met dementie).

Borgen voorkomt verspilling van talent van mantelzorgers en zorgmedewerkers.

De BOM™ is een praktijkgerichte methodiek en benadering die goed begrepen wordt en met enthousiasme ontvangen wordt door mantelzorgers en zorgmedewerkers. Veel mantelzorgers en zorgmedewerkers gaan daarna aan de slag met wat ze gehoord hebben. Echter het implementeren van de BOM™ vraagt meer dan alleen luisteren naar – en discussiëren over het gedachtegoed van dr. Anneke van der Plaats.

Het goed implementeren van de BOM™ en borgen ervan, zorgt ervoor dat mantelzorgers en zorgmedewerkers op eigen kracht en met hun talent een gunstige omgeving kunnen ontwikkelen en handhaven. Ze worden professionals van de gunstige omgeving. Een gunstige omgeving voor mensen met dementie leidt tot minder werkdruk en minder werklast van mantelzorgers en zorgmedewerkers. Voor de implementatie en borging van de BOM™, kan ik de organisaties en zorgteams van dienst zijn.

Erica van de Veerdonk

Contact met Erica van de Veerdonk

t: 0732032066
e: erica@avos-health.nl