Thuisconsult voor mantelzorgers
Individueel consult

Thuisconsult
Individueel consult


Thuis wonen met dementie

De meeste mensen met dementie wonen (nog) thuis. Zij worden verzorgd door hun partner en eventueel thuiszorgmedewerkers. Deze hulpgevers doen hun uiterste best, maar toch lopen situaties geregeld uit de hand.  Deze situaties zijn beangstigend omdat ze vaak ‘’onverwachts’’ ontstaan. Dit heeft een grote impact op de mantelzorgers. Ze kunnen niet begrijpen waarom hun partner, vader of moeder zo ‘’lelijk’’ doet.

Onbegrepen gedrag

De incidenten hopen zich op en de omgeving is bang voor dit ’probleem’gedrag. Ook wel onbegrepen gedrag genoemd.

Wat gebeurt er nu eigenlijk, wat ging er mis en hoe moet dit nu verder?

Het huidige beleid is dat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dit is een mooie gedachte. Echter, door overbelasting en onvoldoende ondersteuning thuis kan er een crisis ontstaan. Het gevolg is een spoedopname; het ergste dat iemand met dementie zijn/haar familie, mantelzorgers kan overkomen.

ThuisConsult

Peter Peltzer, (dementieverpleegkundige) of Dr. Annetje Bootsma, (arts Ouderen Geneeskunde) kunnen op verzoek thuis komen kijken en oorzaken van problemen aangeven. Er volgt een observatie en advies dat erop gericht is om de moeilijke situatie te verlichten en mogelijk te voorkomen.

Contact met dementieverpleegkundige Peter Peltzer

info@breinplaats.nl
www.breinplaats.nl

Nieuw: Cursus ‘De Startende Mantelzorger‘. 
Aanbevelingen door mantelzorgers

 

Breincollectief_Samenwerkingen_Anneke Bootsma

Contact met dr. Annetje Bootsma

bootsma@ouderenpraktijk.nl
www.ouderenpraktijk.nl

 

Terug naar aanbod