naam

achtergrond2 

Nieuws

dr. Anneke van der Plaats


 

 

 

Welkom op de nieuwe website van BreinCollectief.

 

Hier zijn we weer! Het vernieuwde BreinCollectief met een wakkere kijk op de wondere wereld van dementie. Door steeds de wetenschappelijke literatuur bij te houden ontstaan er fonkelnieuwe inzichten. Tegelijk inspireert de praktijk van alledag ons om het leven van mensen met dementie en familieleden te verbeteren, zowel thuis als in het verpleeghuis. Samen met veel zorgorganisaties  zijn we ervan overtuigd dat het beter kan en anders moet.

Ons team is inmiddels uitgebreid met onderwijskundig adviseur en trainer Lida Waterlander. Dit heeft geleid tot verdere professionalisering van opleidingen en cursussen.

U heeft vast gelezen of gehoord dat ik na vele jaren van lezingen en cursussen heb besloten vanaf 14 oktober 2016 mijn tijd te gaan wijden aan wetenschappelijke publicaties, een boek en speciale projecten als GeheugenVenster (Dementie-TV). Voorlopig ga ik door maar op een lager en rustiger pitje.

Als BreinCollectief blijven we ons onverminderd inzetten voor een dementie – empatische – samenleving. BreinCollectief  biedt een aantal zeer ervaren sprekers en docenten die allen door mij zijn opgeleid. Ieder lid van BreinCollectief werkt al vele jaren geheel zelfstandig en met succes zowel in Nederland als België.

Tot slot wil ik u graag onze nieuwe cursussen onder de aandacht brengen:

’Ontwerpen, bouwen en inrichten voor dementie’’, een integrale benadering.

Cursus Familieparticipatie volgens de Brein-Omgeving Methodiek™.

Tweedaagse cursus Zinvolle dagbesteding volgens de Brein Omgeving Methodiek™


Met hartelijke groet, Anneke van der Plaats